Traktamente Ryssland 2020

Om du ska på tjänsteresa till Ryssland kan det vara bra att ta reda på aktuellt traktamente för resor till Ryssland. Skatteverket reglerar varje år gränsen för traktamente för alla länder i världen. De belopp som är satta för Ryssland och övriga länder begränsar det maximala beloppet som en arbetsgivare kan betala ut till en anställd utan skatteplikt. Vid resa till exempelvis Ryssland är tanken att traktamentet ska täcka de ökade levnadskostnader som uppstår i och med resan, exempelvis för restaurangbesök och vardagliga småutgifter.

För 2020 har Skatteverket beslutat om ett maximalt traktamente på 520 svenska kronor per dag för resor till Ryssland. Om du under din resa till Ryssland kommer att inkludera flera olika städer i Ryssland är traktamentet detsamma för alla städer. Däremot om du kommer att besöka närliggande länder i Asien eller andra delar av världen så behöver du även ta reda på aktuellt traktamente för dessa länder.

I Ryssland används valutan Rysk rubel som betalningsmedel. Innan en resa till Ryssland kan det vara bra att ta reda på aktuell valutakurs (växlingskurs) för Rysk rubel. Valutakoden för Rysk rubel är RUB, vilket är bra att veta när du söker aktuell valutakurs för Rysk rubel.

Ett tips är att en sökning på Google enligt nedan ger aktuellt värde på 1 RUB inför din resa till Ryssland.

1 RUB to SEK

Du kan självklart även omvandla andra belopp i Rysk rubel till svenska kronor på samma sätt.

10 RUB to SEK

100 RUB to SEK

100 RUB to SEK